Databeveiliging

Data beveiliging of informatiebeveiliging gaat over het beschermen van de beschikbaarheid, de integriteit en de vertrouwelijkheid van jullie data.

Een van de belangrijkste aandachtsgebieden van komende jaren is data beveiliging. Het beschermen van privacygevoelige gegevens speelt vaak tot de verbeelding. Datalekken kunnen tot serieuze problemen leiden voor de persoon over wie deze gegevens verzameld zijn. Maar werkt je bedrijf niet met persoonsgegevens bedenk dan dat het verder gaat dan persoonsgevens en gevoelige informatie.

Data beveiliging of informatiebeveiliging gaat over het beschermen van de beschikbaarheid, de integriteit en de vertrouwelijkheid van uw data. Simpelweg zorgen dat je gegarandeerd over de juiste data beslist om bedrijfsmatige beslissingen te nemen.

OOSIX biedt een aantal producten die bijdrage aan de data veiligheid.

Security Scan

Zelfs als je denkt dat de techniek perfect werkt en op een juiste manier is ingericht, is het toch raadzaam om een professionele scan van je netwerk uit te voeren. Wij hebben samen met onze partner een scan ontwikkeld die inzicht geeft in de risico’s en eventuele ‘beveiligingslekken’ in je infrastructuur. Het rapport vanuit deze scan richt zich op risico’s welke van binnenuit als van buitenaf zichtbaar zijn.

Wij raden aan om eens per jaar een Security scan uit te voeren. De scan wordt door specialisten uitgevoerd die een technische achtergrond hebben maar ook kennis van de ISO-normen hebben. Onze specialisten bespreken de technische risico’s en bieden de juiste oplossingen. Je bent hierdoor altijd voorbereid op mogelijke “aanvallen” van buitenaf.

TIP Naast de techniek zijn personen en processen essentieel voor data veiligheid. Via de website van Conformiso is een benchmark conclusie informatiebeveiliging te downloaden waar iedere organisatie wat van kan leren.

Managed Firewalls

Veilig toegang tot internet is van essentieel belang. Organisaties kunnen niet meer zonder internet: we vinden informatie, communiceren met elkaar via internet, maar werken vooral ook via internet (Cloud diensten). De afhankelijkheid van een netwerk wordt steeds groter terwijl de bedreiging van de buitenwereld ook steeds groter worden.

Om deze redenen bieden wij Managed Firewalls aan. De Managed Firewalls beschermt een netwerk wanneer deze wordt aangesloten op internet, extranet en/of andere verbindingen. Doordat wij deze dienst “Managed” aanbieden, betekent dit voor jou onderneming een security officer van op afstand zorgt dat je onderneming altijd Up-2-date bent met betrekking tot veiligheid. Je hoeft hierdoor niet te blijven investeren om jouw veiligheid op een juist niveau te houden.

Onze firewalls zijn gebaseerd op de Next-Generation Firewalls van Cisco. Cisco is één van de grootste spelers ter wereld, waar wij zeker van dat zij samen met ons de veiligheid van jouw netwerk kunnen garanderen.

End Point Security

End point security zorgt voor de basisveiligheid van jouw omgeving. Het detecteert en verwijdert vele type bedreigingen, virussen, malware en spyware zodat er in de basis veilig gewerkt kan worden. Samen met onze partner Sophos, kunnen wij ervoor zorgen dat mogelijke virussen tijdig gedetecteerd en verwijderd kunnen worden.

SSL Certificering

SSL-certificaten helpen mee om vertrouwelijke informatie te versleutelen en verzenden tussen applicaties en servers of de cloud. De SSL-certificaten zorgen er mede voor dat gegevens niet onderschept kunnen worden. Er zijn meerdere soorten certificaten mogelijk. Om vertrouwen te wekken kan je kiezen voor een eenvoudig SSL-certificaat, een webwinkel kiest in de regel sneller voor een SSL certificaat met uitgebreide validatie. Deze uitgebreide validatie zorgt ervoor dat bezoekers van de website een groene adresbalk met bedrijfsgegevens te zien krijgt. Op deze manier weet de bezoeker dat gegevens veilig zijn, wat extra vertrouwen en meer omzet kan opleveren.